Fotoproject met running stills

Dit project toont een hedendaags paradox: meer dan ooit zijn wij via social media met elkaar verbonden en tóch is eenzaamheid - en vooral de stilte rondom eenzaamheid - onder millennials en post-millennials groot. Door het creëren van een online surrogaatidentiteit en de daaruit voortvloeiende onderlinge relaties ontstaat een schijnverbondenheid. Deze generaties staan voor nieuwe en grote uitdagingen. Sociale vergelijkingen op social media voeren daarbij ook nog de druk op om aan het perfecte plaatje te voldoen. Onbewust neemt eenieder deel aan een soort rat race die achter gesloten deuren plaats vindt.

De serie bestaat uit vijf running stills: foto´s met 3D binaural sound. Dit surround geluid is te ervaren met een standaard hoofdtelefoon of oordopjes.

Als toeschouwer van de The Sound of Silence word je voor een moment vervoerd naar een andere werkelijkheid. De door sounddesigner Thanassis Pliakis ontworpen soundscapes vertalen de verstilling en maken de kijker tot getuige van dit taboe.

Met dank aan de modellen:

Chava, mijn leerlingen: Tim, Lisa, Lindy en Iris. Zij hebben dit project een gezicht gegeven.

Dit fotoproject is vanaf 3 februari tot 3 april 2020 te zien op de afstudeerexpositie (Fotovakschool) The Journey, in KAF Almere.

The Sound of Silence

 

#forthelike(s)

Het leven neigt een foto met een filter te worden. Of het opgepoetste alter ego naast likes ook genoeg voldoening genereert is de vraag.

Model: Lisa

 

Op elke foto op deze site berust copyright. Deze foto's mogen niet zonder toestemming van de fotograaf gebruikt worden.