top of page
© fotoproject Sound of Silence van 3 feb tot 3 april 2020

Dit project toont een hedendaags paradox: meer dan ooit zijn wij via social media met elkaar verbonden en tóch is eenzaamheid - en vooral de stilte rondom eenzaamheid - onder millennials en post-millennials groot. Door het creëren van een online surrogaatidentiteit en de daaruit voortvloeiende onderlinge relaties ontstaat een schijnverbondenheid. Deze generaties staan voor nieuwe en grote uitdagingen. Sociale vergelijkingen op social media voeren daarbij ook nog de druk op om aan het perfecte plaatje te voldoen. Onbewust neemt eenieder deel aan een soort rat race die achter gesloten deuren plaats vindt.

De serie bestaat uit vijf OmniStill foto´s: foto´s met 3D geluid. Dit surround geluid is te ervaren met een standaard hoofdtelefoon of oordopjes.

Als toeschouwer van de The Sound of Silence word je voor een moment vervoerd naar een andere werkelijkheid. De door Thanassis Pliakis (sound designer, MPSE) ontworpen soundscapes vertalen de verstilling en maken de kijker tot getuige van dit taboe.

Met dank aan de modellen:

Chava, mijn leerlingen: Tim, Lisa, Lindy en Iris. Zij hebben dit project een gezicht gegeven.

The Sound of Silence

3D geluid

#forthelike(s)

Het leven neigt een foto met een filter te worden. Of het opgepoetste alter ego naast likes ook genoeg voldoening genereert is de vraag.

Model: Lisa

 

Fotoproject met OmniStill foto´s

bottom of page